Poetry of transition

We bevinden ons in een wereldwijde transitie. De digitale revolutie zorgt voor grote verschuivingen en daagt ons uit een balans te vinden tussen de virtuele & fysieke realiteit. Deze zoektocht gaat gepaard met de groeiende behoefte naar human values. Binnen ons design landschap verschuift de focus collectief naar social, circulair & human centred design. Deze transitie heeft grote impact op de manier waarop we in de nabije toekomst eten, leven en werken.

Ons foodsysteem staat net als onze fashion industrie voor ingrijpende veranderingen. Met een holistische kijk op de wereld tekenen pioniers een nieuw perspectief. Er ontstaat een nieuw spel tussen tijdelijkheid & continuïteit, bezit & gebruik, kwaliteit & lokaliteit en tussen natuur & techniek. Dit is niet zomaar een trend maar een ware revolutie geboren uit noodzaak voor een duurzamer ecosysteem en socialere economie. 

Welke impact hebben deze veranderingen op de leefwijze van de nieuwe consument? Welke stappen kan jij als ondernemer nemen om relevant te blijven voor de consument van morgen?